X 
Cutremure stiri: 506

Carne suspectă la un depozit din Chișinău

31 ian. 2014,, 13:20   Societate
2834 0
Foto: flux.md
Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au depistat mai multe loturi de produse alimentare, în valoare de peste 32 de mii de lei, printre care pește și carne cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, o parte din produsele depistate nu aveau acte de proveniență sau nu erau marcate în conformitate cu legislația.

Neregulile au fost depistate într-un depozit angro din Chișinău, unde inspectorii au găsit nouă loturi de biscuiți cu termenul de valabilitate expirat și 15 loturi de carne, pește congelat și mezeluri, care nu aveau acte de proveniență sau lipseau informațiile despre importator și calitatea mezelurilor.

Produsele expirate au fost retrase din comercializare și urmează a fi nimicite, iar agentul economic urmează a fi amendat pentru încălcările comise.

Inspectorii Agenției îndeamnă consumatorii să fie mai atenți la produsele pe care le cumpără. Potrivit lor, de cele mai multe ori produsul nemarcat ar putea fi mult mai periculos decît un produs expirat. Asta deoarece, consumatorul nu deține nicio informație despre data producerii, originea, valabilitatea și condițiile de păstrare a produsului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав