Cutremure stiri: 501

Secretarul general al NATO a numit principiile de bază ale cooperării cu Rusia

3 feb. 2014,, 00:15   Externe
5109 4
Foto: vestikavkaza.ru
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, sîmbătă, la Conferința de Securitate de la München, a subliniat principiile de bază ale cooperării cu Rusia, transmite ITAR -TASS.

În primul rînd, Alianța Nord-Atlantică și Rusia nu ar trebui să recurgă la amenințări reciproce, a declarat Secretarul General, menționînd că părțile au convenit la acest lucru în Actul Fondator NATO - Rusia în 1997 . "Din acest motiv, amplasarea de noi arme ofensive nu-și are loc într-un parteneriat strategic adevărat", - a spus Rasmussen.

Rusia și Statele Unite trebuie, de asemenea, să respecte principiile Cartei OSCE pentru Securitate Europeană din 1999, în care a fost consacrat dreptul inalienabil al oricărei țări de a alege și de a modifica măsurile de securitate și de a se alătura alianțelor. Rasmussen a declarat că, în conformitate cu Carta, Ucraina trebuie să aleagă propria cale de dezvoltare, fără amestec din afară.

În plus, Statele Unite și Rusia ar trebui să încheie un acord de cooperare în domeniul apărării antirachetă. Potrivit secretarului general, preocupările părții ruse cu privire la faptul că sistemul de apărare antirachetă al NATO ar submina potențialul Rusiei "sînt în contradicție cu faptele și legile fizicii". Alianță a propus să fie îmbinate cele două sisteme de apărare antirachetă", - a declarat Rasmussen, adăugînd că această inițiativă va consolida securitatea Rusiei și țărilor NATO.

În cele din urmă, țara trebuie să se întoarcă la problema controlului armamentelor, unde, potrivit lui Rasmussen, Statele Unite ale Americii "vor să vadă un progres" și la problema de exerciții militare în comun, în care părțile trebuie să arate transparență maximă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав