X 
Cutremure stiri: 502

Renault testeaza sitemul de pilotare automată,

10 feb. 2014,, 11:52   Ştiri Auto
2944 0
Foto: renault
Renault a prezentatprototipul Next Two, construitînbazaelectrocarului Zoe, pentrutestareasistemelor de pilotareautomată, precumși a comunicăriimașinilorîntreeleși cu infrastructura. Sistemul de pilotareautomatăelaborat de Renault estecapabil nu doarconducămașina de sine stătător, darși o parchezefărăparticipareașoferului, și i-o aducăapoi de la parcare.
Sistemeanaloage, care pot găsisingure un locliberîngarajul cu maimultecaturi, îl pot ocupa, oprimotorulșiîncuiamațina, pentru ca apoi o întoarcășoferului la comandafăcută de la un smartfone, maiproduc Volvo și Audi. Electronica Renault Next Two maipoatecitisemnele de circulațierutieră, bannerele de publicitateșiindicatoriituristici. Informațialorpoatefiproiectatăpeecranul multimedia de peconsolacentrală, care poateficonectat la oricedispozitivОС Android, iOSși Windows 8. Sistemulmaipermiteefectuareacumpărăturilor online și a sunetelor video.

Atât Renault, câtșipartenerulsău Nissan, intenționeazăfurnizezesistemele de pilotareautomatăîn a.2020. Niponiivorpunecurândînexploatare un poligon special, care va face caz de condițiilereale ale drumurilor urbane. Cei de la Nissan consideră, astfelvorputeatestaelaborareafără a supunepericolului, încazulsituațiilorneprevăzute, alțiparticipanți la trafic.
Despeintențialor de a scoate, în a. 2020, pepiață automobile cu pilotareautomată au maideclaratși General Motors, Audi și BMW. Sistemeanaloage se aflăînlucru la Toyota, Volvo, Volkswagen, Cadillac, Continental și Google.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав