Cutremure stiri: 501

Unele state folosesc protestele politice din Ucraina pentru a destabiliza țara

12 feb. 2014,, 12:00   Externe
3905 5
Foto: nstarikov.ru
Expertul rus în geopolitică Alexandr Latsa consideră că unele state folosesc protestele politice din Ucraina pentru a destabiliza țara. El a spus acest lucru într-un comentariu oferit postului BTB.

Expertul a menționat că și Statele Unite folosesc conflictul politic din Ucraina în războiul strategic cu Rusia. „Există state care folosesc aceste proteste pentru a destabiliza țara. Demult a fost dovedit că SUA folosește momentele de instabilitate internă din Ucraina în războiul său strategic cu Rusia”, a spus el.

Expertul se îndoiește că Statele Unite acționează acum în Ucraina pentru binele ei și al cetățenilor săi. „Pentru că ei duc războiul lor geostrategic neîncetat împotriva Rusiei. În urmă cu mulți ani, același lucru l-au făcut tot în Ucraina în timpul Revoluției Portocalii. Și vedeți rezultatul. Rusia construiește Nord Stream și South Stream și în acest timp Ucraina pierde anual bani. Care va fi următorul pas? Împărțirea Ucrainei în două părți? Și ce va fi atunci? În estul Ucrainei economia este mult mai dezvoltată. Astfel Ucraina de Vest rămîne cu nimic”, a adăugat el.

Latsa consideră dreptul poporului ucrainean de a alege direcția de integrare ca fiind unul necondiționat. „Dar, din păcate, nu există niciun viitor european al Ucrainei. Pentru că, deocamdată, nimeni din Europa nu crede că Ucraina se va integra în Uniunea Europeană într-o zi. Acest lucru nu se va întîmpla niciodată, avînd în vedere situația economică și politică – atît din Ucraina, cît și din UE”, a opinat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав