Cutremure stiri: 502

Partidul Socialist din Moldova propune un referendum constituţional

12 feb. 2014,, 13:30   Politică
5525 9
Foto: srsvc.com
„Referendumul consultativ care a avut loc pe 2 februarie în Găgăuzia a fost desfăşurat „legal”, consideră Partidul Socialist din Moldova (PSM).

Potrivit agenţiei „Infotag”, în declaraţia partidului se vorbeşte că referendumul a permis unor cetăţeni ai Moldovei să se folosească de drepturile sale constituţionale şi să-şi expună părerea cu privire la corectitudinea cursului geopolitic al ţării.

„PSM declară despre susţinerea sa a puterii executive şi legislative a Găgăuziei, care a reuşit, indiferent de presiunile fără precedent, să ofere cetăţenilor autonomiei posibilitatea de a-şi realiza drepturile constituţionale”, se menţionează în document.

Partidul Socialist este convins de necesitatea desfășurării unui astfel de referendum constituţional în întreaga ţară. În legătură cu aceasta, PSM a îndemnat toate formaţiunile politice să lase deoparte polemicile destructive şi fără rezultat şi să soluţioneze problema cu privire la desfăşurarea unui referendum republican privind cursul dezvoltării geopolitice a Moldovei.

„Multe forţe din conducerea ţării se tem de un referendum constituţional ca dracul de tămîie, însă democraţia este puterea poporului şi a ignora opinia lui nu este nimic altceva decît dictatură”, se accentuează în declaraţia PSM.

Partidul se adresează deputaţilor comuniști, care și-au declarat poziţia privind dezvoltarea prioritară în cadrul Uniunii Vamale, dar de facto nu şi-au confirmat declaraţiile în privința atașamentului față de acest curs.

„În Parlament PCRM este reprezentat de 34 de deputaţi. Acest număr este exact o treime din componenţa totală a Parlamentului, plus voturile deputaţilor care au afirmat că susţin integrarea în Uniunea Vamală, este mai mult decît destul pentru a iniţia un referendum republican”, menţionează PSM.

Partidul îi îndeamnă pe cei care s-au pronunţat în favoarea vectorului estic de dezvoltare a Moldovei să înainteze o iniţiativă legislativă cu privire la desfăşurarea unui referendum constituţional republican pentru determinarea viitorului Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав