X 
Cutremure stiri: 507

Cazacii din Lugansk i-au cerut sprijin militar lui Putin

13 feb. 2014,, 03:17   Externe
5198 4
Foto: obozrevatel.com
Districtul Lugansk al cazacilor de pe Don s-a adresat către președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu solicitarea de a oferi sprijin militar poporului Ucrainei, în cazul aprofundării crize politice, anunță site-ul "0642" din Lugansk.

În adresare se specifică că "fideli Credinței Ortodoxe, Patriei și Donului, prin voia Domnului" cazacii se află pe teritoriul Ucrainei, "situația în care în acest moment este îngrozitoare".

"Revoltele în stradă, inactivitatea miliției și autorităților față de huliganii radicali, care mutilează concetățenii noștri, angajații MAI, distrug monumentele istorice, aduc discordie în societate ! ", - scriu cazacii.

Ei consideră că liderii opoziției cheamă la "proteste naționaliștii radicali, care au preluat centrul capitalei și puterea în regiunile vestice ale Ucrainei".

De asemenea, ei ( liderii opoziției) provoacă război civil, declarînd că se vor adresa la NATO pentru ajutor, îi scriu cazacii lui Putin.

"Ne adresăm la Dvs, ca cetățeni care respectă legile Ucrainei și actele juridice internaționale la care țara noastră este parte, cu rugămintea de a nu ne lăsa la cheremul irozilor occidentali. Iar în cazul aprofundării continue a crizei politice, încercărilor de a introduce trupe NATO pe teritoriul Ucrainei, să oferiți sprijin militar poporului Ucrainei. Slavă Ție, Doamne, că sîntem cazaci!", - stipulează apelul, care este, de asemenea, adresat atamanului suprem al Uniunii trupelor de cazaci din Rusia și din străinătate, deputatul Dumei de Stat Vodolațki V.P.

De notat, că anterior cazacii din Lugansk s-au adresat către ambasadorii SUA, a Germaniei, Franței, Uniunii Europene , NATO și alte state străine în Ucraina, cu cererea de a nu interveni în situația din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав