Cutremure stiri: 507

Expert: Vladimir Putin de unul singur luptă pentru integrare eurasiatică

14 feb. 2014,, 03:36   Externe
5138 4
Foto: regnum.ru
Un obstacol important pentru integrarea în spațiul postsovietic este să elita politică rusă nu crede în succesul și oportunitatea ei, consideră directorul Institutului de Economie al Academiei de Științe a Rusiei, Ruslan Grinberg. El a exprimat această opinie într-un discurs la secțiunea de integrare eurasiatică, la 13 februarie, informează REGNUM.

"Neîncrederea elitei politice ruse în perspectivele Uniunii Eurasiatice mi se pare un moment foarte important, - a declarat Greenberg. - Am sentimentul că Vladimir Putin de unul singur luptă pentru integrare".

Elita rusă de afaceri, cercurile financiare și birocratice, potrivit omului de știință, nu manifestă pentru integrarea eurasiatică același interes ca șeful statului și nu contribuie la realizarea obiectivelor trasate de Putin.

Consilierul prezidențial Serghei Glaziev este sigur că starea de spirit a elitei de guvernămînt nu ar trebui să fie supraestimată. "Casa are un stăpîn - a spus el - și fără îndoială că integrarea este un lucru serios. Aceasta este una dintre prioritățile politicii noastre economice externe". Potrivit lui Glaziev, multe au fost realizate pentru crearea Uniunii Economice Eurasiatice, procesul de integrare se adîncește, el implică noi membri: pe lîngă Rusia, Belarus și Kazahstan, manifestă interes pentru cooperare în cadrul organizației și Armenia , Kîrgîzstan, Tadjikistan. Glazyev și-a exprimat de asemenea speranța că în sînul integrării eurasiatice în cele din urmă va reveni Ucraina, care are statut de observator în UEE.

Conform planurilor dezvoltării Uniunii Vamale a Rusiei, Belarus și Kazahstanului, din ianuarie 2015 această uniune ar trebui să funcționeze într-un nou format - Uniunea Economică Eurasiatică oferind o integrare economică mai strînsă decît Uniunea vamală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав