Cutremure stiri: 501

Municipalitatea anunță termenul limită de inaugurare a străzii pietonale

14 feb. 2014,, 15:10   Societate
3799 0
Foto: noi.md
Strada pietonală Alexandru Diordiță din capitală va fi dată în exploatare cel tîrziu pe 14 octombrie 2014, de Hramul Chișinăului. Anunțul a fost făcut pentru NOI.md de șeful Direcției arhitectură a Primăriei, Ion Carpov. Funcționarul a precizat că pe parcursul iernii, lucrările de amenajare a străzii au fost suspendate și vor fi reluate la primăvară.

Carpov a menționat că pînă în prezent s-a reușit efectuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare pluvială, dar și la alte rețele subterane. Totodată, săptămîna viitoare, în țară urmează să fie aduse cinci mașini cu pietre pentru pavajul străzii pietonale. Arhitectul-șef al capitalei a menționat că pînă la finele lunii februarie urmează a fi semnat contractul cu firma care va furniza pilonii de iluminare stradală.

Potrivit funcționarului, dacă lucrările de amenajare a străzii vor decurge conform planului, pietonala ar putea fi gata în această vară. Carpov a atenționat însă că cea mai mare problemă rămîne a fi cea a rețelelor subterane.

Recent, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a motivat întîrzierea lucrărilor prin faptul că proiectul propus inițial a fost modificat, iar termenii indicați nu au fost stabiliți corect, întrucît pe parcurs au apărut probleme neprevăzute.
Menționăm că, potrivit proiectului municipalității, pietonala Diordiță se va numi „Aleea oamenilor buni”. Pe alee urmează a fi instalate bănci, terase și plantați arbuști decorativi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав