Cutremure stiri: 502

NOUL TWINGO: VIZIUNEA PROASPĂTĂ, DE LA RENAULT, PENTRU POPULARA SA MAȘINĂ DE ORAȘ

14 feb. 2014,, 17:11   Ştiri Auto
4824 0
Foto: renault
Două decenii după ce au revoluționat segmentul mașinilor mici, cu prima generație Twingo, Renault a aruncat o privire proaspătă la mașinuța de oraș sărbătorită. Inginerii mărcii și designerii, au început de la foaie albă inspirându-se de la originalul Twingo și Renault 5. În rezultat a ieșit o mașină inovativă și agilă, de la conducerea căreia primești o plăcere deosebită.

Astăzi, 14 Februarie, Renault dezvăluie Noul Twingo, în gama căruia se includ patru culori izbitoare si o personalitate cu adevărat seducătoare.

Un proiect in colaborare cu Daimler

În 2008, inginerii și designerii de la Renault, au stabilit crearea noii generații lui Twingo, cu scopul de a reaprinde spiritul inovator, care a fost elementul distinctiv pentru Twingo lansat in 1992. A fost o misiune dificilă, dar și-au pus teluri mărețe, pentru a păstra filosofia din spatele modelului iconic, care a devenit un simbol al creativității Renault.

Scopul a fost de a crea o mașină de oraș mai spațioasă și mai agilă, în pofida dimensiunilor sale mici, de aici a și venit ideea amplasării motorului pe spate, chiar dacă acest lucru duce după sine costuri de dezvoltare mai mari.

Ideile Renault au găsit un ecou in cele de la Daimler, care, în același timp, studiau ideile pentru următoarea generație a lui Smart cu doua și patru locuri. După primele discuții, în 2010 a fost încheiat un acord de cooperare strategică de către cele două companii, dând undă verde oficială dezvoltării comune a Noului Twingo și a următoarelor generații a ale lui Smart cu două și patru locuri.

Motorul montat pe spate pentru agilitate, stabilitate și mai mult spațiu în habitaclu.

Poziționarea motorului pe spate, este un avantaj semnificativ pentru o mașină mică de oraș, deoarece acest lucru eliberează puntea față și îmbunătățește semnificativ raza de curbură. Într-adevăr, Noul Twingo este surprinzător de manevrabil în zonele aglomerate, iar parcarea necesită doar câteva rotiri ale volanului.
Combinat cu utilizarea unui bloc mai mic și poziționarea roților la colțurile extreme ale mașinii, montarea pe spate a motorului de asemenea eliberează spațiu adițional în habitaclu, în timp ce Noul Twingo se evidențiază cu un ampatament și spațiu interior mai mult caracteristic pentru mașinile din următorul segment.

Datorită manevrabilității sale agile și plăcute, habitaclului spațios și părții față scurte, Noul Twingo deține toate atuurile care l-au făcut pe primul Twingo așa un hit, când a fost prezentat in anul 1992 la Paris Motor Show.

O personalitate colorată

Reflectând conceptele Renault Twin’Z și Twin’Run, prezentate in 2013, Noul Twingo emană personalitate.

Ca și strămoșul său, Noul Twingo vine cu o gamă de patru culori ‘pop’ vibrante (albastru deschis, alb, galben și roșu), un semn incontestabil că spiritul Twingo a revenit pe bune.

Alte indicii sunt puternic inspirate de la Renault 5, inclusiv ecranul spate al Noului Twingo și umerii proeminenți, care amintește de Renault 5 Turbo cu motorul pe partea spate și care s-a dovedit foarte popular pe timpurile sale.

Partea față corespunde noului stil de marcă, inclusiv logo-ul Renault proeminent, amplasat pe un fundal negru. Privirea expresivă a Noului Twingo este evidențiată atât de două faruri mari, care mai incorporează și indicatori de direcție, cât și de luminile de zi cu tehnologia LED care dau un suflu hi-tech combinat cu ecoul modelului precedent. Liniile Noului Twingo dau un aer vesel și în același timp robust.
Originalitatea lunetei mari a Noului Twingo, aduce o contribuție importantă la modernizarea stilului părții spate a mașinii, în timp ce farurile spate sunt o prelungire firească a haionului.

Între timp, arhitectura in cinci uși a noii mașini de oraș, prima din istoria acestui model, îl face mai versatil ca oricând. Într-adevăr, Noul Twingo, preia unele idei care au stat la baza succesului fratelui sau mai mare, Noul Clio, și anume: un profil elegant, mascarea mânerelor pentru portierele spate și o mulțime de personalizări, datorită gamei de culori și a elementelor personalizabile exterioare, cum ar fi: oglinzile exterioare, stripere laterale. Cele patru culori de caroserie și personalizările disponibile înseamnă că Noul Twingo poate fi avea o imagine de la urbană la sportivă, atât feminină cât și masculină.

“Noul Renault Twingo a fost inspirat nu doar de la Twingo original, dar de asemenea de la Renault 5. Este o abordare modernă a genului mașinii de oraș cu accent pe inovație având în vedere liniile și arhitectura. Noul Twingo este o mașină de oraș veselă, jucăușă și vibrantă.”

Laurens van den Acker, Head of Industrial Design, Renault Noul Twingo….istoria ”interiorului”

Pe 4 Martie, va veni rândul să fie dezvăluit interiorul Noului Twingo, la 2014 Geneva Motor Show. La fel cum au făcut când au desenat liniile exterioare ale Noului Twingo, echipa de designeri, s-a inspirat din patrimoniul modelului pentru a oferi un habitaclu colorat și vesel, care a fost gândit ingenios pentru a oferi versatilitate prietenoasă zi de zi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав