X 
Cutremure stiri: 502

Expert: Opoziția ucraineană acționează potrivit instrucțiunilor de la Washington

16 feb. 2014,, 03:44   Externe
8192 5
Foto: ria.ru
Protestele din Ucraina, într-o măsură mai mică reprezintă o confruntare dintre putere și opoziție, ci mai mult seamănă cu un joc al forțelor internaționale. Acest punct de vedere a fost exprimat de expertul britanic, Mark Almond, în interviul pentru canalul de televiziune BTB. El este convins că Statele Unite fac politică externă în Europa pentru a lipsi Ucraina de parteneriatul cu Federația Rusă și a o atrage în NATO.

Potrivit expertului, caracterul conversației, devenită publică, dintre adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland și ambasadorul SUA în Ucraina, Jeffrey Payette, vorbește despre faptul că opoziționarii ucraineni acționează în conformitate cu instrucțiunile de la Washington.

Nuland și Payette discutau cine dintre opoziționari va fi în măsură să ocupe postul de prim-ministru. Ei au creat impresia că Statele Unite le spun, de fapt, lui Kliciko, Tiagnibok și Iațeniuk ceea ce ar trebui să facă, a declarat expertul. Și această convorbire telefonică este doar vîrful aisbergului. Acestea erau conversații zilnice, în care ei conveneau cum să reacționeze la anumite evenimente. Însă există, de asemenea, o serie de mecanisme bine concepute, cum guvernul SUA poate influența indirect și direct politica internă a țărilor, a declarat Marc Almond. De exemplu, există diverse fonduri internaționale, finanțate de Statele Unite ale Americii. Ele cooperează cu Departamentul de Stat al SUA. Există o serie de agenții internaționale și consilierii politici care îl ajută pe Vitali Kliciko și mulți alți politicieni ucraineni să-și șlefuiască imaginea nu numai în Ucraina, dar, de asemenea, pentru prezentarea în fața publicului din Occident, afirmă Almond.

Uniunea Europeană are o dilemă, pe care Statele Unite nu o au. UE are frontiere cu statul ucrainean. Tot ce se va întîmpla în această țară, ar putea avea implicații pentru UE, a observat expertul. SUA fac politică internațională, deoarece Ucraina se află pe un alt continent. Mulți cetățeni ucraineni doresc ca țara lor să adere la UE. Este o dorință comună și pentru președintele Viktor Ianukovici și adversarii săi. Printre ucraineni NATO se bucură de mai puțină popularitate, dar pentru Statele Unite, acest bloc este mult mai important decît UE, a adăugat Almond. Americanii vor ca UE să impună Ucrainei aderarea la NATO, consideră Marc Almond.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав