X 
Cutremure stiri: 505

Primăria, cu un demers la Parlament

17 feb. 2014,, 10:21   Societate
3518 6
Foto: meta.ua
Problema mașinilor parcate neregulamentar în capitală a ajuns în vizorul autorităților municipale, care cer reprezentanților Guvernului, dar și Parlamentului să aprobe un nou proiect de lege care să permită autorităților să ridice automobilele respective, fără consimțămîntul agenților de circulație. Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, scoaterea plăcuțelor de înmatriculare a mașinilor parcate neregulamentar nu este o soluție adecvată pentru această problemă.

„Noi am văzut… s-a făcut mai mult centralizarea decît descentralizarea. Anumite probleme nu suportă amînare, în același timp, ele nu se rezolvă, nu se mișcă legile în Parlament, nemulțumirea crește. La ora actuală, șurubelnița este principalul instrument de luptă cu ambuteiajele din Chișinău. Este o practică de 30-40 de ani. Din cîte observ, nu se dorește modificarea legii în acest sens. Înseamnă că interesul lor este altul – nu vor, nu-i interesează”, a precizat Chirtoacă.

Primarul a acuzat autoritățile centrale de faptul că nu iau atitudine față de problema parcărilor neregulamentare și a cerut Direcției juridice a Primăriei să transmită demersuri săptămînale la Guvern și Parlament în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав