Cutremure stiri: 506

Femeilor transnistrene le este interzis să practice 307 de tipuri de activităţi

17 feb. 2014,, 13:50   Societate
4862 3
Foto: guichets-rh.com
Angajatorii din Transnistria nu au dreptul să utilizeze munca femeilor în 307 tipuri de lucrări. Astfel prevede Lista muncilor grele şi cu condiţii de muncă nocive sau periculoase, la executarea cărora este interzisă folosirea muncii feminine, listă aprobată de guvernul tiraspolean. Pe lîngă lucrările de ridicare şi mutare manuală a greutăţilor, este interzisă antrenarea femeilor în lucrări subterane, în metalurgie şi prelucrarea metalelor, în cazangerii, la lucrările de sudat. Femeia nu poate fi montor electric la liniile electrice, tăietor de lemne, de piatră, sacrificator de animale, maşinist de locomotivă Diesel sau asistent ai acestuia, marinar.

În agricultură, femeile nu pot fi angajate, în particular, „în deservirea taurilor de reproducţie, a cailor de reproducţie, a vierilor de prăsilă”, nici angajate ca şoferi de autocamioane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав