Cutremure stiri: 506

Dmitri Constantinov cere demisia magistraţilor Curţii Constituţionale

22 feb. 2014,, 13:40   Societate
5194 8
Foto: vfokuse.md
Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, solicită demiterea tuturor judecătorilor din cadrul Curţii Constituționale. Totodată, acesta cere ca preşedintele României, Traian Băsescu, să fie declarat persona non grata în Republica Moldova, scrie gagauzinfo.md. Declaraţia a fost făcută de Constantinov în cadrul reuniunii deputaţilor de toate nivelele. Evenimentul are loc astăzi la Comrat.

Şeful legislativului din Găgăuzia s-a arătat deranjat de afirmaţiile unioniste ale lui Traian Băsescu, dar şi de declaraţia oficialului român potrivit căreia poporul găgăuz trăieşte pe pămînt românesc. Constanstinov critică şi hotărîrea Curţii Constituţionale privind denumirea limbii de stat. Acesta se arată nemulţumit de faptul că instanţa a decis că Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova prevalează asupra Consituţiei.

„Adoptarea unei astfel de decizii politico - juridice este o crimă de stat”, a precizat Constantinov.

Precizăm că astăzi la Comrat are loc congresul deputaților de toate nivelele. Democraţii din Găgăuzia au anunţat anterior că nu vor participa la congres.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав