X 
Cutremure stiri: 502

Puternica renovare a gamei Nissan aduce un numar record de producere în Europa

6 mar. 2014,, 14:01   Ştiri Auto
5690 0
Foto: nissan
În a. 2014 Nissan în Europa preconizează lansarea a 14 modele noi și investirea a peste 2 mlrd. Euro în dezvoltare. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele executiv Nissan Andy Palmer. La 4 martie, în cadrul salonului auto de la Geneva, Nissan a dezvăluit informația despre cele mai recente performanțe în Europa și linia sa de produse inovaționale. Cererea mare pentru mașinile Nissan , plus numeroasele modele noi și înnoite, fac ca uzina din Marea Britanie să funcționeze non-stop, iar uzinele Nissan din Spania și Rusia se pregătesc pentru lansarea cîtorva modele noi. Anul trecut compania a produs în Europa 675 077 automobile. Anterior se considera, că acest nivel va fi depășit în a.2014 , în limitele strategiei, conform căreia Nissan trebuie să devină brandul asiatic nr.1 în Europa.
«Ne mîndrim cu faptul, că în Europa s-au produs cele mai multe automobile, că ele au fost elaborate tot în Europa , – a spus Endi Palmer, vicepreședinte executiv Nissan Motor Corporation. – Cu deschiderea Centrului tehnic European Nissan, și cu echipa excelentă de designeri de la Centrul European de design Nissan, creăm produse inovatoare, ce devin lideri pe segmentele respective la tehnologiile avansate și atractivitate ».
Anul trecut, poziția centrală a aparținut uzinei Nissan din Sunderland, unde a început producerea electromobilelor Nissan LEAF pentru Europa, apoi Nissan Note și a noii generații Qashqai.
În 2014 va fi dezvoltată producerea la uzinele Nissan din Spania și Rusia. La Barcelona, Nissan va începe producerea celui de-al doilea electromobil – e-NV200. Pentru prima oară, mostra de serie a acestui automobil comercial ușor va fi prezentată publicului la salonul auto din Geneva.
La Geneva, Nissan va demonstra și un șir de crossovere, o familie întreagă pe acest segment, inclusiv X-Trail și Qashqai.
Lărgind șirul modelelor, Nissan își consolidează echipa, în prezent statele de personal ale companiei și cele ale rețelei de dealeri în Europa numără peste 50 000 angajați.
Anul trecut 80 % dintre automobilele Nissan, vîndute în Europa, au fost produse în Europa – regiunea, unde Nissan a produs 10 mln. automobile în ultimii 30 de ani.
Volumul de producere va continua să crească. A și început producerea noii camionete NT500 în Avil (Spania), iar la uzina din Barcelona va începe producerea noului hatchback pe segmentul C, de rînd cu electromobilul e-NV200. Barcelona se pregătește de lansarea unui noul pikap monocrom. În Rusia, e în toi pregătirea pentru lansarea a două modele ale brandului Datsun, la Toliatti – în halele de producere ale Alianței АВТОВАЗ – va spori producerea automobilelor Nissan Almera.
Uzina din Sunderland (Marea Britanie), lucrează non-stop, plus la Qashqai, Juke, Note și LEAF se produc baterii de acumulatori pentru electromobilele Nissan LEAF și e-NV200.
La salonul de la Geneva Nissan prezintă extrem de multe modele. De la automobile cu emanații zero pînă la GT-R Nismo – Nissan demonstrează o atracție deosebită pentru design, elaborări și tehnologii noi. Electromobilele Nissan LEAF din generația a doua, produse la Sunderland, au și devenit bestcellere – în lume s-au vîndut deja 100 000 unități.
La Geneva, LEAF va fi acompaniat de e-NV200 – cel de-al doilea electromobil Nissan. Creat în baza premiatului van/microbus NV200, e-NV200 este gata să revoluționeze transportul urban de mărfuri și pasageri.
Pe viitor, compania va demonstra automobilul cu dirijare autonomă– varianta recentă ZEOD (Zero-Emissions On Demand), predestinat curselor din Le Man, pentru a demonstra, că electromobilele pot fi la fel de emotive, ca și obișnuitele mașini de cursă.
«Bestsellerele noastre au fost completate de modele noi. Grație acestui fapt, volumul de producere Nissan în Europa, în a. 2014, va atinge culmi nemaivăzute și ne va apropia de scopul final – în 2016 să devenim brandul asiatic nr.1 în Europa», – a adăugat dl Palmer.
Amănunte despre producere
Spania

Investițiile în trei terenuri de producere Nissan în Spania au constituit €430 mln., în rezultat în 2014 și 2015 va începe producerea a 4 modele noi. Apariția electromobilului e-NV200 și a viitorului hatchback pe segmentul C demonstrează o creștere a volumului de producere la uzina din Barcelona, după lansarea capacităților de producere a noului pikap monocrom – 200 000 mașini anual. în . La Barcelona se produc modelele NV200, Pathfinder, Navara și Nissan Primastar, comercializate cu marca Renault Trafic și Opel Vivaro.
În timp ce la Avil se produc modelele NT500 și Cabstar (numit acum NT400), investițiile în uzina din Cantabria au permis sporirea producerii de componente pentru automonilele Nissan de asamblare europeană, din contul producerii discurilor pentru roți și a craboților pentru așa modele, ca Qashqai, Note și LEAF.
Rusia
În următorii 4 ani Nissan intenționează să întreiască vînzările și să domine 10% din piață: este una din puținele piețe pe care sunt prezente brandurile Nissan, Datsun și Infiniti.
Către a. 2016 , circa 80 % dintre automobilele comercializate vor fi asamblate la uzinele locale, cu sporirea utilizării spațiilor de producere Nissan și a întreprinderilor conexe. Grație investițiilor preconizate în mărime de €167 mln. la uzina din Sankt-Peterburg, volumul de producere se va dubla, iar grație unei investiții de €60 mln. va fi deschisă o nouă linie de asamblare la Toliatti.
În a.2015 , la uzina din S.Peterburg, Qashqai se va alipi la Nissan X-Trail, Teana și Murano, se mai preconizează producerea unui nou model, despre care vom afla ulterior. Lansarea brandului Datsun în Rusia va fi marcată de producerea a două modele la uzina din Toliatti, în cadrul întreprinderii mixte АВТОВАЗ, care deja produce Nissan Almera.
Marea Britanie
Acum 30 de ani Nissan a pus piatra de temelie a uzinei din Sunderland, astăzi una dintre cele mai bune întreprinderi din lume. În prezent aceasta lucrează în trei schimburi. În anii 2012 și 2013 aici au fost produse circa jumătate de milion de automobile, iar din 2010 încoace - peste 500 000 automobile Juke. Timp de 30 de ani, de pe conveierul uzinei au coborît peste 7,5 mln.mașini.
Uzina are peste 7000 de angajați, 29 000 muncesc la întreprinderile furnizoare. În ultimele 12 luni au fost angajate 1400 persoane, pentru a satisface cererea crescîndă pentru automobilele Qashqai, Juke, noile Note și LEAF.
În a. 2014 va mai fi atins un jalon important: Qashqai cu numărul de 2 milioane. Iar în a. 2015 – o nouă lansare: pentru prima oară în Europa va începe producerea Infiniti – modelul Q30.
Colin Lawther, vicepreședinte pentru problemele de producere, a spus: «Succesul companiei globale Nissan se explică prin existența capacităților locale – este f. important, deoarece așa noi suntem siguri, că produsele noastre satisfac cerințele clienților ».
«Succesul modelelor produse în Marea Britanie, Spania și Rusia demonstrează, că aliajul de inspirație și inovații Nissan ne permite să oferim automobile de clasă superioară, cu un design frapant – exact ceea ce ne cere piața ».
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав