Cutremure stiri: 505

Cine a INTERCEPTAT convorbirea telefonică dintre Ashton şi Paet despre lunetiştii din Kiev?

7 mar. 2014,, 11:20   Externe
8082 3
Foto : scip.org.ua
Procuratura din Estonia intenţionează să stabilească cine a interceptat convorbirea telefonică despre evenimentele din Ucraina dintre şeful diplomaţiei estoniene Urmas Paet şi Înaltul reprezentant al UE Catherine Ashton.

Ancheta va fi efectuată sub controlul Poliţiei de Securitate, abilitată cu protejarea intereselor de stat. Detaliile interceptărilor pînă în prezent nu sînt clare. Procuratura vrea să afle al cui telefon a fost ascultat – cel al lui Paet sau al lui Ashton. Potrivit diplomatului estonian, el a vorbit la iPhone-ul, ce se află la balanţa MAE, informează RIA „Novosti”.

În cadrul convorbirii telefonice, Paet şi Ashton au discutat situaţia din ţară pe 26 februarie, după vizita ministrului estonian de Externe în Ucraina. Iar miercuri, pe Internet a apărut înregistrarea convorbirii. Relatarea lui Paet, cu referire la medicul ucrainean, Olga Bogomoleţ, care acorda ajutor medical celor răniţi pe Maidan, despre lunetiştii ce împuşcau în oameni la Kiev, a generat un interes sporit. „Tot mai mult înţelegem că în spatele acestor lunetişti stătea nu Ianukovici, dar cineva din noua coaliţie”, spunea şeful MAE estonian. Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei a confirmat autenticitatea înregistrării convorbirii telefonice, care a fost plasată pe Internet.

Potrivit autorităţilor estoniene, interceptarea nu a fost făcută în Estonia, iar ancheta a fost iniţiată în legătură cu faptul că unul dintre participanţii convorbirii este cetăţean al Estoniei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав