X 
Cutremure stiri: 501

Ministerul Apărării face lumină în scandalul avioanelor NATO

14 mar. 2014,, 12:55   Societate
7666 3
Foto: mlik.ru
Reprezentanții Ministerului Apărării infirmă informația potrivit căreia spaţiul aerian al Republicii Moldova ar fi survolat de avioanele NATO. Instituția precizează, într-o declarație publică, că situația aeriană este monitorizată în permanență cu mijloacele de radiolocaţie ale Ministerului Apărării şi cele ale Autorităţii Aeronautice Civile.

„Utilizarea spaţiului aerian al Republicii Moldova se efectuează în baza permisiunilor date de instituţiile de stat abilitate, în strictă conformitate cu legislaţia. Mai mult, conform acordurilor încheiate cu statele vecine, Ministerul Apărării are schimb permanent de informaţii despre zborurile tuturor aeronavelor ce intersectează frontiera de stat în spaţiul aerian. Nici autorităţile abilitate ale statelor vecine și nici cele din stînga Nistrului nu au comunicat despre existenţa unor zboruri neautorizate”, se precizează în declarația Ministerului.

Instituția mai precizează că săptămînal, spaţiul aerian al Republicii Moldova este survolat de circa 1100 de aeronave civile, care se deplasează pe rute aeriene. Majoritatea acestora zboară deasupra municipiului Chişinău, pînă la înălţimea de 12.000 metri şi pot fi observate cu ochiul liber, după urmele de condensare lăsate de avioane.

Amintim că anterior, deputații fracțiunii comuniștilor au anunțat că, în ultimele săptămîni, spațiul aerian al Moldovei a fost survolat de avioane militare străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав