Cutremure stiri: 502

Lavrov îi transmite din nou lui Kerry că Rusia consideră legitim referendumul din Crimeea

16 mar. 2014,, 15:00   Externe
6279 4
Foto : continentalist.ru
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a transmis din nou secretarului american de stat John Kerry, într-o convorbire telefonică avută sîmbătă, că referendumul din Crimeea respectă dreptul internațional și că autoritățile de la Kiev ar trebui să combată comportamentul violent al grupurilor ultranaționaliste care 'terorizează' populația vorbitoare de rusă, potrivit unui comunicat emis duminică și citat de Reuters.

Convorbirea, despre care Ministerul de Externe rus a spus că vine în prelungirea discuțiilor pe care Lavrov le-a avut vineri la Londra cu Kerry, a fost inițiată de partea americană.

"Serghei Lavrov a reiterat că referendumul din Crimeea respectă pe deplin dreptul internațional și Carta Națiunilor Unite și că rezultatul ar trebui să fie un punct de pornire în a stabili viitorul peninsulei", se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

"Ministrul a atras de asemenea atenția asupra nevoii ca actualele autorități de la Kiev să limiteze violențele grupurilor ultranaționaliste și radicale care terorizează populația disidentă vorbitoare de rusă, compatrioții noștri", se mai menționează în comunicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав