Cutremure stiri: 502

GM recheamă alte 1,5 milioane de maşini. "Lucruri groaznice s-au întâmplat"

18 mar. 2014,, 12:54   Ştiri Auto
2543 0

Foto: GM

GM a anunţat o nouă rechemare în service pentru 1,5 mil. de maşini şi într-o admitere publică de către directorul executiv, Mary Barra, compania a recunoscut că nu a reuşit să i-a măsuri la timp pentru problemele ce au dus la moartea a 12 oameni.

„Ceva a mers prost în procesele noastre legate de acest caz şi lucruri groaznice s-au întâmplat”, a declarat ea într-un mesaj video postat online. Barra a spus că GM îşi schimbă modul în care se ocupă de investigaţiile defectelor şi a rechemărilor în service.

În ultimele două luni, General Motors a rechemat peste 3,1 milioane de maşini în Statele Unite şi alte pieţe. Acţiunea a început luna trecută, când a anunţat că peste 1,6 milioane de maşini au probleme la sistemul de pornire. Ultima rechemare are legătură cu cablurile de la airbaguri, piese de frână şi alte componente pentru mai multe modele de vehicule.

Directorul companiei americane şi-a cerut scuze pentru că nu a reuşit să repare mai devreme problemele legate de sistemul de pornire. În clipul video postat online, ea a spus că va „efectua o analiză intensă a proceselor interne şi când va avea nişte concluzii le va anunţa, pe măsură ce va merge mai departe”.

Procesul lung de un deceniu, ce a dus la rechemarea de luna trecută pentru vehicule atât de vechi precum Chevrolet Cobalt 2005-2007 şi Saturn Ion din 2003 - 2007, a dus la investigaţii criminale şi civile din partea guvernului, audieri în Congres şi acţionări în judecată în Statele Unite şi Canada. Toţi se întreabă de ce General Motors a avut nevoie de atât de mult timp pentru a aborda o problemă despre care s-a atras atenţia din 2001.

Cel mai recent recall implică peste 1,5 milioane de vehicule crossover, sedan-uri de lux şi van-uri. În timp ce s-au raportat incendii în compartimentul motor la două sedan-uri Cadillac XTS aflate la dealeri, compania a spus că nu a primit nici un raport de accidente sau răniri legate de ultimele trei rechemări.

General Motors a anunţa că în ultimul recall sunt incluse 1,18 milioane de crossovere de talie mijlocie cu probleme la airbaguarile laterale care nu se declanşează la timp. Sunt afectate modelele Buick Enclave din 2008-2009 şi 2010-2013, precum şi crossoverele GMC Arcadia din 2009 şi 2010-2013, toate modelele Chevrolet Traverse din 2010-2013 şi Saturn Outlooks din 2008- 2010.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав