Cutremure stiri: 507

Voronin dezvăluie detalii din CULISELE DISCUȚIILOR cu Vladimir Putin

20 mar. 2014,, 14:34   Politică
10874 8
Foto : evz.ro
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, are convingerea că scenariul aplicat de Rusia în Crimeea nu va avea loc și în cazul Transnistriei, întrucît cele două conflicte sînt incomparabile, avînd origini și evoluții diferite. O declarație în acest sens a fost făcută de Voronin astăzi, pentru presă.

Mai mult, liderul comuniștilor afirmă că în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, de-a lungul timpului, nu s-a pus niciodată problema anexării Transnistriei la Federație. Potrivit lui, Rusia și Moldova au încheiat un acord prin care partea rusă s-a angajat să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Toate întrevederile pe care le-am avut pe parcursul a opt ani cu domnul Putin, la toate întrevederile noastre am discutat despre situația Transnistriei. Niciodată, foarte responsabil vă spun, domnul Putin nu a vorbit despre faptul că poate să existe așa o variantă ca Transnistria să fie anexată. Dimpotrivă, de multe ori, Putin spunea că Rusia este interesată să aibă relații normale cu Moldova. Este și un acord semnat de mine și Putin în 2001 la Moscova”, a explicat Voronin.

În acest context, președintele PCRM dă asigurări că scenariul existent în Crimeea nu va aplicat automat și în cazul regiunii transnistrene.

„Ceea ce s-a întîmplat în Crimeea nu are niciun fel prelungire în cazul Transnistriei. Acest lucru l-au hotărît cetățenii care locuiesc stabil în Crimeea, prin referendum, nu altfel. Nu se compară automat un caz cu altul. Aici se discută la nivel internațional, se iau în calcul multe lucruri, începînd de la istorie, multe procese care au avut loc în cele două state pînă în acest moment, nu se ia automat decizia”, a remarcat Voronin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав