X 
Cutremure stiri: 507

Timoșenko: Putin este inamicul numărul unu al Ucrainei

22 mar. 2014,, 13:08   Externe
10051 26
Foto: lb.ua
Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a declarat că Vladimir Putin a "pierdut Ucraina pentru totdeauna", după alipirea Crimeei la Rusia.

"Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna după ce ne-a declarat război", a spus Timoşenko, în cadrul talk-showului politic "Shuster Live", transmis de televiziunea publică ucraineană.

"Putin este inamicul numărul unu al Ucrainei, el ne-a luat pămîntul cu armele. El face lucruri nepermise..." , - a adăugat fostul premier ucrainean.

Ex-prim-ministrul a vorbit despre situația în care armata rusă în Crimeea ocupă grădinițele și șantajează militarii ucraineni cu copiii, cerîndu-le să predea armele.

Timoșenko a negat, de asemenea, posibilitatea de a purta discuții cu autoritățile ruse în această situație. "Cu Putin ar trebui să se vorbească clar și simplu: în primul rînd Crimeea înapoi, iar apoi toate celelalte. La început să întoarcem Crimeea. Iar cu Putin avem despre ce vorbi", - a declarat liderul partidului "Batikivșcina".

Fostul prim-ministru a spus, de asemenea, că Putin a pierdut Ucraina.

"Ați întrebat: A pierdut Ucraina Crimeea? Iar eu ași întreba: a pierdut Putin Ucraina? În ultimele cîteva săptămîni Putin odată și pentru totdeauna a pierdut Ucraina. Pentru că Ucraina niciodată nu va accepta faptul că liderul poporului frățesc a pornit cu război împotriva noastră", - a subliniat Timoșenko.

Amintim, la 21 martie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul privind formarea districtului federal Crimeea. Centrul districtului federal Crimeea a devenit orașul Simferopol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав