Cutremure stiri: 501

Cinci polițiști riscă închisoare, după ce s-au îmbogățit peste noapte

24 mar. 2014,, 10:23   Societate
3970 0
Cinci polițiști riscă închisoare
Foto: caleaeuropeana.ro
Cinci ofiţeri superiori ai unei subdiviziuni teritoriale a Inspectoratului General de Poliţie vor compărea în instanța de judecată sub acuzaţia de corupere pasivă. Cei cinci polițiști sînt acuzați că au extorcat sume de bani în proporții mari, în mod ilegal.

Astfel, pe banca acuzaţilor au fost trimişi toți angajaţii Biroului antidrog al Secţiei „Nord” a IGP. Potrivit procurorilor, prin utilizarea datelor operative, polițiștii, sub conducerea şefului subdiviziunii, şi-au transformat activitatea din cea de respectare a ordinii publice în una de îmbogăţire ilicită, impunînd victimele să achite sume băneşti, să le ofere servicii şi bunuri pentru a nu fi trase la răspundere.

Mai mult, polițiștii au continuat să se implice în acte de corupție și după ce au fost recunoscuți în calitate de bănuiți. Astfel, în perioada aprilie – decembrie 2013, Procuratura Anticorupţie a documentat două episoade de extorcare şi primire a banilor de la doi cetăţeni. La finele anului trecut, Procuratura Anticorupţie i-a reţinut pe toţi 5 poliţişti imediat după primirea banilor extorcaţi.

Ulterior, judecătorul de instrucţie a dispus cercetarea acestora în stare de libertate. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în privinţa învinuiţilor şi a trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Bălți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав