X 
Cutremure stiri: 506

Noile motoare Mazda vor fi mai econome cu o treime

24 mar. 2014,, 16:05   Ştiri Auto
4440 0
Noile motoare Mazda vor fi mai econome cu o treime
Foto: mazda
Compania Mazda promite să utilizeze un șir de tehnologii neobișnuite la producerea noii generații de motoate pe benzină SkyActiv, fapt care va micșora consumul cu o treime. Noile motoare vor avea un sistem de inflamare similară cu cea utilizată la motoarele diesel.
Se preconizează, că motoarele cunoscute acum ca SkyActiv Generation 2, vor fi dotate cu sistemul HCCI, care permite inflamarea amestecului de benzină și aer, prin compresie. Evident, va fi necesară majorarea gradului de compresie. Acum acesta este de 14:1, în noile motoare va atinge 18:1. Aceasta va permite micșorarea nu doar a consumului de combustibil, dar și a emanărilor nocive.

Totuși, cei de la Mazda nu se vor dezice completamente de tradiționalele bujii. Unul dintre conducătorii centrului european de cercetare Mazda, Ioahim Cunts, a declarat pentru portalul Autocar, că noul sistem funcționează corect doar la sarcini mici, asigurînd 50% din putere. Pentru a obține un randament deplin, trebuiesc utilizate bujiile și un amestec mai bogat de carburanți.

Deja se muncește la motoarele de generația Ш, pe care Mazda le va face total izolate. Căldura, rezultată din arderea combustibilului, în aceste motoare, va fi utilizată drept încă o sursă de energie. Aceasta va permite o scădere a consumului cu încă 30%. Din spusele lui Cunts, anume acest indice este un maximum teoretic, și anume pe el Mazda îl va atinge.

Ce-i drept, acest deziderat reprezintă, mai curînd, munca de perspectivă, căci și generația a doua de SkyActiv va apare pe automobilele de serie doar în a. 2020 .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав