Cutremure stiri: 501

România cere NATO să sporească capabilităţile la frontierele cu Ucraina

26 mar. 2014,, 02:47   Externe
4317 7
Foto: zn.ua
Ministrul Apărării României, Mircea Duşa, a chemat NATO să sporească capabilităţile în țările care au graniţă cu Ucraina.

„Trebuie ca în Polonia, România şi celelalte state care au graniţă cu Ucraina să existe capabilităţi care să permită o situaţie operativă a forţelor NATO”, a declarat Duşa, la 25 martie în cadrul conferinţei organizate la Bucureşti de Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică.

Ministrul a spus că va face propuneri corespunzătoare pentru summit-ul NATO din septembrie. Dușa a confirmat că componentele sistemului de apărare antirachetă al SUA vor fi instalate în România, cum era stabilit, în 2015.

De asemenea, Dușa a fost întrebat dacă, în contextul crizei din Ucraina, ar trebui grăbită achiziția a 48 de avioane F-16, iar ministrul Apărării a precizat: "Programul se derulează conform măsurilor stabilite cu portughezii și cu partenerul din SUA. Achiziția se poate grăbi, dar pentru a se realiza această capabilitate, trebuie să grăbim întreaga infrastructură, este vorba de modernizarea aeroportului și de pregătirea piloților și a personalului tehnic, care nu se poate face de la o zi la alta".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав