Cutremure stiri: 508

Autoritățile încep lupta cu bolile cardiovasculare

26 mar. 2014,, 16:29   Societate
4114 0
Foto: noi.md
Începînd cu acest an, Guvernul Republicii Moldova va implementa o serie de măsuri în vederea reducerii mortalității din cauza bolilor cardiovasculare și prevenirea cazurilor de îmbolnăvire. Măsurile se conțin în Programul naţional de prevenire şi control al bolilor cardiovasculare pentru anii 2014-2020, aprobat astăzi de membrii Guvernului.

Programul prevede dezvoltarea serviciului de reabilitare şi profilaxie cardiovasculară în instituţiile medicale, instruirea pacienţilor, suport de îngrijiri paliative a pacienţilor incurabili în faza terminală de insuficienţă cardiacă.

„Obiectivele de bază prevăd reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, sporirea ratei de depistare precoce a acestora și crearea serviciului de reabilitare cardiovasculară”, a menționat ministrul Sănătății, Andrei Usatîi.

Potrivit datelor statistice, bolile cardiovasculare sînt principala cauză de deces a populaţiei, deţinînd 56% din mortalitatea totală pe parcursul ultimilor 10 ani. Deși sînt considerate boli caracteristice persoanelor în etate, acestea au fost principala cauză a decesului pentru 25 la sută dintre persoanele apte de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав