X 
Cutremure stiri: 501

Americanii, îngroziţi că se apropie marele cutremur

31 mar. 2014,, 10:11   Ştiinţă şi IT
7501 0
Foto : libertatea.ro
Un cutremur de 5,1 grade pe Richter a zguduit sîmbătă metropola americană Los Angeles şi a fost resimţit în toată California de Sud. Cel puţin un om a fost rănit, iar mai multe conducte de apă au fost avariate.

Seismul a avut epicentrul la o adîncime de aproape doi kilometri şi a fost urmat de cel puţin 20 de replici, cea mai puternică avînd 4,1 pe Richter.

Îngrijorătoare este afirmaţia venită din partea unui reputat seismolog american, care susţine că momentul venirii “cutremurului cel mare” se apropie.

California se află pe aşa-numitul “Cerc de foc” - cea mai întinsă şi mai activă zonă vulcanică din lume. Conform specialiştilor, dacă aceşti vulcani s-ar activa şi ar erupe, jumătate din teritoriul SUA ar deveni istorie.

Val de seisme și în Vrancea

După ce sîmbătă seara s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe Richter, care s-a resimţit şi la Chișinău, acesta a fost urmat de patru replici, cu magnitudinea între 3,5 şi 4,3.
Specialiştii susţin însă că nu este nimic îngrijorător, afirmînd că de la începutul anului au avut loc nu mai puţin de 58 de seisme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав