Cutremure stiri: 503

Fost consilier al preşedintelui rus: Putin nu se va mulţumi cu Ucraina

31 mar. 2014,, 15:37   Politică
6783 6
Foto: slon.ru
„După Georgia şi Crimeea nu avem motive să presupunem că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va mulţumi cu cele obținute”, a declarat fostul consilier al preşedintelui Rusiei Andrei Illarionov într-un interviu acordat ziarului „Svenska Dagbladet” (Suedia).

Potrivit agenţiei „Infotag”, care citează publicaţia, Illarionov consideră că dacă Putin nu va fi oprit, el poate decide că recunoaşterea în 1917 a independenţei Finlandei a fost o trădare a intereselor naţionale din partea bolşevicilor şi va începe să corecteze situaţia.

Fostul consilier al preşedintelui rus pentru chestiuni economice consideră că „tentativa Vestului de a-l pedepsi pe Putin prin sancţiuni are un efect exact opus celui aşteptat”.

„Prin acţiunile lor, membrii „G7” alimentează propaganda Kremlinului, care deja de ani buni afirmă că SUA şi Vestul doresc să încercuiască Rusia şi să diminueze semnificaţia ei mondială”, a menţionat Illarionov, care în anii 2000-2005 a fost consilierul lui Putin.

El afirmă că felul cum Putin percepe lumea se încadrează în regulile KGB-ului: problemele URSS-ului au apărut sau din cauza SUA, sau din cauza fasciştilor, iar dezordinile din Ucraina au fost organizate de acelaşi forţe din umbră care au provocat destrămarea URSS-ului, extinderea NATO şi a Uniunii Europene.

„Dacă balanţa forţelor pe arena internaţională îi va oferi o astfel de posibilitate, Putin, cu siguranţă, va întreprinde acţiuni faţă de toate teritoriile şi ţările care cîndva au aparţinut Rusiei – ţariste sau sovietice, pentru a „restabili dreptatea istorică”. Este vorba de mari teritorii ale Georgiei, Ucrainei, Belarusului, Țărilor Baltice”, a explicat Illarionov, subliniind că după evenimentele din Georgia şi Crimeea nu există motive pentru a spera că Putin va înceta politica agresivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав