X 
Cutremure stiri: 502

Putin a îndemnat-o pe Merkel să contribuie la ridicarea "blocadei" impuse Transnistriei

1 apr. 2014,, 02:26   Externe
11546 12
Foto: informing.ru
În cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre necesitatea unor măsuri care să permită ridicarea blocadei de facto asupra Transnistriei şi căutarea unor soluţii juste pentru rezolvarea problemei transnistrene.

În convorbirea telefonică inițiată de Putin, președintele Rusiei a subliniat nevoia unei reforme constituționale în Ucraina, care sa garanteze interesele legitime ale locuitorilor tuturor regiunilor din Ucraina, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

In ceea ce privește Transnistria, Putin a subliniat necesitatea unor măsuri care să permită "ridicarea blocadei de facto a acestei regiuni" și căutarea unei soluții "juste" pentru această regiune separatistă rusofonă a Moldovei.

Acest subiect a fost evocat de Vladimir Putin și în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau american Barack Obama, și care a avut ca subiect propunerea SUA de a pune capăt crizei din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав