Cutremure stiri: 501

NATO a suspendat cooperarea militară și civilă cu Rusia

2 apr. 2014,, 01:31   Externe
6054 5
Foto: polit.ru
NATO a decis suspendarea cooperării la nivel practic cu Rusia, dar va menţine dialogul politic, anunţă secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

Decizia a fost luată în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei din Ucraina.

Alianţa a făcut, de asemenea, o declaraţie de nerecunoaştere a anexării Crimeii la Federaţia Rusă. ''Nu recunoaştem încercarea ilegală şi ilegitimă a Rusiei de a anexa Crimeea", au declarat reprezentanţii NATO, cerîndu-i Rusiei să " respecte dreptul internaţional şi graniţele internaţional recunoscute ale Ucrainei".

"Dialogul politic în NATO - Consiliul Rusiei poate continua, în funcție de necesitate, la nivel ambasadorial și peste, pentru a ne permite să schimbăm puncte de vedere, în primul rînd cu privire la criză", se arată în comunicatul transmis după întîlnirea miniștrilor de Externe ai țărilor membre NATO.

Anterior, ministrul de externe al Germaniei, Walter Steinmeier, s-a pronunțat categoric împotriva aderării Ucrainei la NATO, menționînd, însă, că nu exclude intensificarea relațiilor dintre Kiev și NATO în mai multe domenii.

În plus, adjunctul președintelui Comisiei Europene, Olli Rehn, a cerut autorităților din statele membre ale UE să se limiteze la sancțiunile deja introduse împotriva Rusiei, subliniind că UE nu ar trebui să agraveze criza, în cazul în care Moscova nu va "escalada" în mod unilateral situația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав