Cutremure stiri: 501

Turcinov a admis aderarea Ucrainei la NATO

3 apr. 2014,, 10:16   Externe
4697 7
Foto : rambler.ru
Președintele în exercițiu al Ucrainei, speakerul Alexandr Turcinov a admis că țara ar putea adera la NATO, dacă Rusia continuă să pună presiune pe ea, transmite UNIAN.

Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul emisiunii "Shuster live" la o televiziune locală.

Potrivit lui Turcinov, Rusiei îi este frică de aderarea Ucrainei la NATO, dar prin amplasarea trupelor sale la frontiera cu Ucraina, prin agresiunea față de această țară, ea doar împinge Kievul să facă acest pas.

În același timp, reprezentantul Rusiei la NATO, Alexandr Grușko a declarat că procesul de extindere a NATO spre est s-a epuizat demult, transmite ITAR –TASS.

Grușko a subliniat faptul că, chiar și în NATO există opinii diferite cu privire la extinderea alianței și securitatea blocului. Potrivit acestuia, punctele de vedere extreme le exprimă țările Baltice și Polonia, care vorbesc despre deficitul de securitate.

Anterior, Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a promis asistență Ucrainei în crearea unei armate eficiente și capabile de luptă. În același timp Alianța a decis să suspende cooperarea militară și civilă cu Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав