X 
Cutremure stiri: 501

Organizațiile de tineret au organizat proteste anti-NATO la Chișinău (VIDEO)

4 apr. 2014,, 15:51   Societate
7390 24
Foto: noi.md
În ziua creării blocului politico-militar NATO, pe 4 aprilie, la Chișinău a avut loc un miting împotriva acțiunilor expansioniste ale Alianței Nord-Atlantice.

Participanţii la protest s-au adunat în faţa Centrului de Informare şi Documentare NATO de la Chişinău şi au scandat: "Fascismul nu va trece!", "Nu avem nevoie de NATO!". "NATO e mai rău ca Gestapo!", "NATO – la revedere!"

Protestatarii au menţionat că de 65 de ani, sub pretextul trupelor de menținere a păcii, NATO au declanșat zeci de războaie sîngeroase, în rezultatul cărora au avut de suferit mii de civili. Organizatorii mitingului cred că anume de "ziua de naștere" a blocului militar agresiv, este nevoie să li se amintească reprezentanților acestuia, că NATO ca organizaţie şi-a epuizat rezervele și trebuie să-şi înceteze activitatea.

"Condamnăm categoric orice intervenții militare întreprinse de acest bloc pe parcursul a 65 de ani, care în tot acest timp a semănat ură şi a generat războaie în familii, oraşe şi ţări, în urmă cărora s-a vărsat mult sînge şi multe lacrimi. Cerem lichidarea acestui bloc militar", a declarat Alexandr Roşko, șeful Departamentului Internațional al Comitetului Central al Ligii Tineretului Comunist din Moldova.

Organizatorii acţiunii de protest sînt aripa dreaptă de tineret a Mișcării "Rodina – Evraziiskii Soiuz", Liga Tineretului Rus, Organizaţia obştească „Eu sînt moldovan, eu grăiesc moldoveneşte”, Comsomolul Moldovei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав