Cutremure stiri: 503

Oamenii de știință spanioli au alcătuit lista produselor care afectează psihicul

5 apr. 2014,, 11:28   Ştiinţă şi IT
4993 1
Foto: directpress.ru
Oamenii de știință spanioli au alcătuit o listă de produse care afectează psihicul. Ei au efectuat un studiu care a relevat modul în care anumite alimente influențează organismul uman.

Experții au descoperit care alimente îi fac pe oameni agresivi și irascibili. În cadrul studiului nouă mii de participanți au mîncat numai fast-food și produse de cofetărie fabricate industrial. Șase luni mai tîrziu, participanții au menționat că s-au simțit iritați și nervoși, au început să se simtă deprimați.

Aceasta se explică prin faptul că fast-food-ul conține o cantitate mare de grăsimi trans, care cu mare dificultate sînt asimilate de organism. De aici o suprasolicitare a ficatului, inimii și a altor organe interne, ceea ce, desigur, afectează psihicul.

Trebuie să te alimentezi corect pentru ca să te simți bine. Recent, oamenii de știință americani au alcătuit o listă de alimente care afectează starea de spirit. Acestea sînt șunca, chips-urile, băuturile răcoritoare, covrigii, margarina, arahidele. Oamenii de știință britanici au declarat că șansele de a concepe copii sînt mai mici la oamenii care iubesc crenvurștii și salamul.

O alternativă grăsimilor trans sînt morcovii, castraveții, țelina, caisele, prunele uscate, smochinele, iaurtul degresat, cerealele cu lapte și cerealele neîndulcite, precum și bananele, care conțin endorfine – hormonii de fericire.

Consumul permanent fast-food duce la obezitate. Observînd mamele cu copii în Australia, cercetătorii au dovedit că consumul de produse nocive în timpul sarcinii cauzează agresiune și anxietate la copii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав