X 
Cutremure stiri: 506

Ucraina va realiza cu Moldova un proiect comun privind integrarea în rețelele europene de energie electrică

5 apr. 2014,, 14:30   Externe
5635 1
Foto : noi.md
Ucraina intenționează în timpul apropiat să inițieze cu Moldova un proiect comun privind integrarea în rețelele europene de energie electrică. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de către ministrul Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei, Iuri Prodan, relatează NOI.md.

„Planificăm să inițiem un proiect internațional cu participarea Ucrainei și Moldovei pentru a ne integra în comun în rețelele europene de energie electrică”, a declarat Iuri Prodan. Potrivit oficialului de la Kiev, în acest an Ucraina va impulsiona lucrările privind procesele de integrare ale sistemului electric ucrainean în cel european.

Moldova și Ucraina planifică să se integreze în Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și de Sistem pentru Energie Electrică „ENTSO-E” (European Network of Transmission System Operators for Electricity). Anterior, Uniunea Europeană a declarat că va finanța studiul de fezabilitate a conectării Moldovei și Ucrainei la ENTSO-E și va acorda asistență pentru promovarea acestor proiecte. Autoritățile Moldovei au declarat anterior că preconizează să adere la ENTSO-E nu mai tîrziu de anul 2020. Pentru realizarea acestui obiectiv Moldova planifică să construiască trei linii electrice noi de tensiune înaltă cu România și una cu Ucraina. Costul total al acestor proiecte se estimează la peste 135 de milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав