Cutremure stiri: 505

NATO își va asuma apărarea Ucrainei

9 apr. 2014,, 01:51   Externe
7562 11
Foto: dni.ru
NATO va avea grijă de forțele armate și structura de apărare a Ucrainei, a declarat secretarul general al organizației, Anders Fogh Rasmussen. Potrivit acestuia, alianța va continua să dezvolte și să consolideze cooperarea cu Ucraina.

"Uniunea Europeană poate avea o contribuție semnificativă prin promovarea reformei poliției și serviciului de frontieră, iar NATO, la rîndul său, ar putea ajuta la reformarea structurilor de apărare ucrainene și forțelor", - a spus Rasmussen. Secretarul General a declarat despre decizia și posibilitatea de cooperare cu Ucraina la un seminar de la Paris, dedicat problemei transformării NATO.

Rasmussen a menționat că deja au fost identificate zonele în care este nevoie de cooperare. "O listă mai detaliată a inițiativelor a fost aprobată și au început deja să fie implementate împreună cu partea ucraineană", - a afirmat politicianul.

Rasmussen consideră că interacțiunea strînsă a Uniunii Europene și NATO va fi benefică nu numai pentru Ucraina, dar, de asemenea, pentru Europa și America de Nord. Pentru aceasta este necesar de a continua cooperarea cu Kievul în cadrul Comisiei Ucraina - NATO, dar pentru a obține efectul dorit trebuie shimbat cursul activității.

"Mă aștept ca relațiile cu Ucraina să continue în cadrul comisiei Ucraina - NATO , dar lucrurile nu vor mai merge ca înainte", - a concluzionat Anders Fogh Rasmussen.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO a declarat că alianța nu caută să se întoarcă în epoca "războiului rece", dar NATO a fost nevoită să reacționeze la politica rusă în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав