Cutremure stiri: 507

Guvernul Germaniei a cerut Dumei de Stat să-l LIPSEASCĂ pe Putin de împuterniciri

9 apr. 2014,, 03:14   Externe
11287 30
Foto: NR2.ru
Guvernul german a făcut apel la Duma de Stat a Federației Ruse, pentru a retrage lui Vladimir Putin împuternicirile de a duce operațiuni militare în Ucraina, relatează DW.

"Cerem Parlamentului rus să oprească împuternicirile președintelui de a invada militar țara vecină", - a declarat marți, 8 aprilie, purtătorul de cuvînt al guvernului german, Steffen Seibert.

Rusia ar trebui să înceteze presiunea militară sub forma concentrării de trupe la granița cu Ucraina, transmite cuvintele lui Seibert agenția dpa.

În legătură cu creșterea tensiunilor în orașele est-ucrainene, Berlinul a îndemnat Moscova să descurajeze activiștii pro-ruși din Ucraina, ca ei să se abțină de la violență.

"Facem apel la toți cei responsabili să contribuie la stabilizarea situației și la de-escaladare", - a declarat reprezentantul guvernului federal. Potrivit acestuia, măsurile gen creșterea prețului gazelor pentru Ucraina și interdicția privind importul de produse lactate ucrainene urmăresc obiective opuse, notează Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав