Cutremure stiri: 502

UE va reduce nivelul maxim admis al zgomotului de automobile

9 apr. 2014,, 12:24   Ştiri Auto
4799 0
Foto: noi
În UE va fi redus nivelul maxim admis al zgomotului de automobile . Normativele respective au fost confirmate de Parlamentul European. Astfel, volumul maxim admis al zgomotelor pentru autoturisme va fi de 68 dB , și nu 74 dB ca pînă acum. Pentru camioane, normativul este 79 dB (în prezent - 81 dB).
Noile restricții vor fi introduse treptat, primele modificări vor intra în vigoare la 1 iulie, 2016, apoi normativele se vor schimba în 2020 și 2024. În plus, producătorii auto vor fi obligați să indice nivelul de zgomot în datele despre mijlocul de transport, de rînd cu consumul de combustibil și emanarea de СО2.

Legiuitorii consideră, că introducerea noilor standarde va duce la reducerea nivelului general de zgomot cu circa 25%, și aceasta va influența benefic atmosfera urbană și sănătatea locuitorilor. Zgomotul excesiv, spun cei de la comitetul ocrotirii sănătății, duce la suprasurmenare, boli cardio-vasculare, etc.
Legea mai prevede obligativitatea introducerii generatoarelor de sunet la mijloacele de transport hibride și electromobile. Explicația e următoarea: mijloacele de transport fără sunet sau foarte silențioase prezintă pericol pentru pietoni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав