Cutremure stiri: 505

POŞETELE femeilor sînt periculoase pentru sănătate

11 apr. 2014,, 00:55   Ştiinţă şi IT
8606 0
Foto : directpress.ru
Testele făcute de cercetători au arătat că una din cinci genţi feminine este locul în care trăiesc suficiente bacterii pentru a pune în pericol sănătatea unei persoane. Mai mult, în fiecare geantă există un obiect care conţine chiar mai multe bacterii decît un colac de toaletă obişnuit: tubul de cremă de mîini.

Rujul şi tubul de mascara se numără printre produsele mai puţin periculoase pentru sănătate, acestea neconţinînd foarte multe
bacterii.

Studiile, realizate de Initial Washroom Hygiene, au dezvăluit că genţile de piele conţin cele mai multe bacteri, textura acestora permiţînd ca bacteriile să se dezvolte şi să se înmulţească, scrie Daily Mail.

Peter Barratt, manager la Initial Hygiene, explică: “Poşetele sunt mereu în contact cu mîinile şi cu tot felul de suprafeţe. Riscul de transmitere a germenilor este foarte ridicat, cu atît mai mult cu cît poşetele sunt rareori curăţate”.
“Pentru că genţile transportă germeni, pot contribui la difuzarea acestora pe mîini sau alte suprafeţe”, adaugă el, recomandînd femeilor să se spele regulat pe mîini şi să îşi cureţe poşeta cît se poate de des.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав