X 
Cutremure stiri: 505

Chişinăuienii intenţionează să LUPTE pentru dreptul de a sărbători 9 mai în centrul capitalei, iar primarului îi sugerează să petreacă această zi la Coloniţa (FOTO)

12 apr. 2014,, 09:30   Societate
5039 6
Foto: noi.md
Pe 14 aprilie, la Chişinău va fi organizată o acţiune de protest în faţa primăriei capitalei. Protestatarii intenţionează să obţină dreptul cetăţenilor Moldovei de a sărbători Ziua Victoriei în piaţa principală a ţării.

Mitingul este organizat prin intermediul reţelei de socializare Facebook, unde a fost creat un grup special pentru pregătirea evenimentului.

„Dorin Chirtoacă, Mişa Ghimpu şi alţii de teapa lor au hotărît să NU sărbătorească pe 9 mai Ziua Victoriei şi, încercînd să-i alunge din piaţa principală pe toţi cei pentru care această sărbătoare este sfîntă, vor s-o înlocuiască cu Ziua Europei. Prin acest gest ei au sfidat memoria a sute de mii de cetăţeni ai ţării pentru care Ziua Victoriei nu este doar o zi de odihnă, ci una dintre cele mai sfinte zile de comemorare, dar, în acelaşi timp, de bucurie pentru victoria asupra cotropitorilor fascişti”, menţionează organizatorii evenimentului.

Totodată, primarului general Dorin Chirtoacă i se propune să celebreze Ziua Europei în satul Coloniţa, la baştina unchiului său, liberalul Mihai Ghimpu.

Mitingul va avea loc luni, 14 aprilie, la 19.00, în faţa Primăriei Chişinău.

FOTO: point.md
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав