X 
Cutremure stiri: 501

Rusia va întreprinde măsuri de răspuns la intensificarea prezenței NATO în Europa de Est

15 apr. 2014,, 10:32   Externe
10090 6
Foto : rusday.net
Rusia va întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea securităţii sale, dacă NATO îşi va spori forţele militare în apropiere de graniţele Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko.

„Rusia a ieşit din Războiul Rece şi nu are de gând să se întoarcă acolo. Concepţia noastră militară va ţine cont de posibilele schimbări în configuraţia forţelor NATO şi, dacă va fi necesar, vom întreprinde măsurile necesare pentru a ne asigura securitatea”, a spus Aleksandr Gruşko.

Astfela a comentat Grușko declarația reprezentanților Alianței că în Europa de Est pot fi trimise trupele NATO în funcție de evoluțiile din Ucraina.

Săptămîna trecută, comandantul forțelor NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove nu a exclus trimiterea de trupe americane în Europa de Est ca măsură de anihilare a amenințării militare ruse la adresa Ucrainei și ajutor aliaților care se simt în pericol. La rîndul lor, miniștrii de externe ai NATO i-au dat lui Breedlove termen pînă la 15 aprilie pentru a prezenta un pachet de măsuri menite să arate vecinilor Rusiei, membri ai alianței, că ceilalți membri ai NATO sînt gata să le sprijine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав