Cutremure stiri: 503

Putin ACUZĂ Kievul iresponsabil de escaladarea crizei din Ucraina

16 apr. 2014,, 02:18   Externe
4984 9
Foto: ntv.ru
Vladimir Putin marți seara a avut două convorbiri telefonice dedicate situației în partea de sud-est a Ucrainei . În discuția cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu (conversația a fost inițiată de către partea israeliană), președintele rus a remarcat: agravarea crizei este rezultatul unor politici iresponsabile practicate de actualele autorități de la Kiev, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Din mesajul administrației prezidențiale ruse: "Președintele Rusiei a atras atenția asupra faptului că o bruscă agravare a crizei a fost rezultatul unei politici iresponsabile a Kievului, care a ignorat drepturile și interesele legitime ale populației vorbitoare de limbă rusă din țară. A fost subliniată inadmisibilitatea utilizării forțelor armate pentru a suprima protestele populației civile din sud-estul Ucrainei".

Președintele rus a subliniat, de asemenea, că escaladarea bruscă a conflictului din Ucraina, de fapt, pune țara în pragul unui război civil. Acest lucru Vladimir Putin l-a declarat într-o altă conversație telefonică - cu Angela Merkel .

Liderul rus și cancelarul german și-au exprimat, de asemenea, speranța ca în cadrul tratativelor în formatul cvadripartit (Rusia , Uniunea Europeană, Statele Unite și Ucraina) planificate pentru 17 aprilie, se va da "semnal clar care va contribui la trecerea situației într-o albie pașnică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав