Cutremure stiri: 507

Tiraspolul către Putin: bună ziua, din nou

16 apr. 2014,, 14:30   Societate
3744 0
Foto: noi.md
„Nu văd nimic în decizia Prezidiului Sovietului Suprem a nerecunoscutei RMN în afară de dorinţa de aminti de prezenţa sa şi de a provoca nici nu o tensiune în regiune, dar un nou val de discuţii şi declaraţii ale politologilor pe tema Transnistriei”, a comentat pentru NOI.md doctorul habilitat în drept internaţional, profesorul Nicolae Osmochescu intenţia Tiraspolului de a se adresa Rusiei.

Serviciul de presă al Prezidiumului Sovietului Suprem al Transnistriei comunică despre decizia acestui organ al puterii de a include pe ordinea de zi a şedinţei plenare ordinare chestiunea privind necesitatea adresării Sovietului Suprem către Duma de Stat a Federaţiei Ruse, preşedintele Rusiei şi către Evgheni Şevciuk cu rugămintea de a iniţia procedura de recunoaştere a RMN, în calitate de stat suveran şi independent, în baza voinţei exprimate de poporul transnistrean.

„Despre ce recunoaştere poate fi vorba pe fundalul recentelor declaraţii, destul de serioase, ale ministrului Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, privind necesitatea reluării negocierilor în formatul „5+2”?!

Autoritatea internaţională a Rusiei a suferit destul de mult în urma evenimentelor din Ucraina, Putin şi organele puterii supreme ale Federaţiei Ruse nu seamănă, deloc, să fie aventurieri sau sinucigaşi. Dar şi Tiraspolul poate fi înţeles: ce le mai rămîne de făcut într-o situaţie atît de disperată în această problemă. Doar să fluture cu sabia din plumb: vă arătăm noi ...”, a menţionat Osmochescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав