X 
Cutremure stiri: 505

A venit timpul pentru o ACȚIUNE DECISIVĂ împotriva Rusiei – McCain

27 apr. 2014,, 01:10   Externe
9026 37
Foto: obozrevatel.com
Acum este timpul pentru o acțiune decisivă - SUA ar trebui să extindă sancțiunile împotriva celor mai mari bănci din Rusia, companiile energetice și sectoare cum ar fi industria militară, care servesc ca instrumente ale politicii externe a lui Putin.

Această declarație a fost făcută de către senatorul american John McCain, transmite "Vocea Americii".

Senatorul american John McCain, a făcut vineri, următoarea declarație cu privire la situația din Ucraina, "secretarul Kerry ar trebui să fie lăudat pentru faptul că el spune adevărul despre palmaresul de minciuni, înșelăciune, agresiune și neconformarea cu angajamentele asumate recent de Rusia la Geneva, în scopul de-escaladării crizei din Ucraina. Problema este că retorica și amenințările Secretarului de Stat Kerry nu sînt susținute de acțiuni din partea administrației, care ar fi capabile de a schimba mentalitatea și comportamentul președintelui Putin. Este o schemă nereușită: fie Ucraina, sau Siria, sau Asia, sau altă parte, administrația vorbește mult, dar face mai puțin".

”Nu cred că administrația face ceva senzațional. Singurul lucru pe care Putin îl înțelege este pacea prin acțiuni de forță...Trebuie să înțeleagă că există însă și tot felul de repercusiuni. Noi suntem cea mai puternica națiune, iar Rusia este o benzinărie deghizată în țară”, a spus McCain. În opinia sa, avînd în vedere că hidrocarburile asigură 75% din veniturile din exporturi și jumătate din bugetul național al Federației Ruse, strategia energetică a SUA ar trebui ”să combată singurul avantaj al lui Putin , țara-benzinărie, și acesta va fi sfîrșitul lui Vladimir Putin și al imperiului lui. Asta trebuie să facem și nu înseamnă al treilea război mondial”.

”Știm că europenii nu vor impune sancțiuni importante lui Putin, din cauza problemei energetice. Obama ar trebui să iasă și să spună că vom face noi asta. Și dacă faci afaceri cu aceste bănci din Rusia, atunci nu vei mai face afaceri cu noi. Cu alte cuvinte, un mesaj puternic pentru Vladimir Putin că nu vom sta să ne uităm la el cum reface imperiul rus”, a spus senatorul de Arizona.

" NATO trebuie să se miște spre o prezență militară permanentă în Europa Centrală și țările baltice, inclusiv spre posibilități avansate de apărare anti-rachetă. Avem nevoie de o strategie energetică transatlantică pentru a rupe dependența Europei de petrolul și gazul rusesc. Și noi trebuie să răspundem la cererea guvernului ucrainean de acordare a ajutorului militar în cadrul eforturilor pe termen lung de reformă și refacere a forțelor sale armate", - insistă senatorul.

"Aceste și alte acțiuni sînt urgent necesare pentru ca Rusia să simtă prețul pentru agresiunea și intervenția militară în Ucraina, care continuă și se extinde. În absența unor astfel de măsuri, ambițiile lui Putin numai vor crește și criza din Ucraina doar se va agrava și s-ar putea potențial răspîndi în alte țări din regiune. America ar trebui să conducă aceste eforturi de reținere a președintelui Putin și trebuie să încurajăm aliații noștri europeni să ni se alăture. Dar dacă aliații noștri nu doresc sau nu pot să facă acest lucru, America trebuie să acționeze în mod independent. Situația este prea gravă pentru a continua politica de retorică dură și minime măsuri", - a rezumat McCain.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав