X 
Cutremure stiri: 505

Șoigu: se înregistrează o CREȘTERE FĂRĂ PRECEDENT A ACTIVITĂȚII forțelor armate ale SUA și NATO la frontiera rusă

30 apr. 2014,, 10:15   Externe
5986 0
Foto: sostav.ru
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și Secretarul american al Apărării Chuck Hagel au discutat la telefon situația din Ucraina. Potrivit REGNUM, miniștrii au făcut un schimb de păreri privind posibila reducere a tensiunilor militare din regiune.

Comentînd acuzațiile lui Hagel cu privire la o așa-zisă mobilizare masivă de trupe rusești la granița cu Ucraina și manevre de destabilizare, ministrul rus l-a îndemnat pe interlocutorul său să contribuie la temperarea retoricii”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării. Șoigu “a dezmințit categoric afirmațiile despre prezența unor grupuri de sabotaj rusești în sud-estul Ucrainei”, potrivit aceleiași surse. Kievul și Occidentul acuză Moscova că susține acțiunile separatiste din estul Ucrainei.

Ministrul rus a spus în cursul acestei conversații, care a durat aproximativ o oră că “regimul de la Kiev” este cel care “sub pretextul luptei împotriva terorismului” a masat trupe “împotriva propriului popor” în sud-estul țării. El a evocat prezența a 80 de tancuri, 130 de vehicule blindate și 15.000 de bărbați înarmați. De asemenea, el a îndemnat Statele Unite să “tempereze retorica” pe tema crizei ucrainene.Și toate acestea - împotriva populației civile din propria lor țară .

„Rusia a fost obligată să înceapă manevre de amploare în apropierea graniței cu Ucraina în fața perspectivei unei acțiuni militare (ucrainene) împotriva civililor (…). De cînd autoritățile ucrainene au declarat că nu vor folosi unitățile militare regulate împotriva populației neînarmate, trupele rusești s-au întors în cazărmi”, a spus Șoigu, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Ministrul rus a apreciat activitatea forțelor armate ale SUA și NATO în Europa de Est, la granița cu Rusia ca una fără precedent, subliniind că astfel de acțiuni sînt însoțite de declarațiile provocatoare ale Secretarului General al NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав