X 
Cutremure stiri: 501

Putin: SUA DIRIJEAZĂ CRIZA din Ucraina

1 mai. 2014,, 13:43   Externe
7587 18
Foto: hungryshark.ru
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că Washingtonul se află în spatele evenimentelor din Ucraina. Acesta consideră că SUA sunt vinovate pentru situaţia din Ucraina încă de la început, dar până acum au acţionat cu precauţie.

"Într-o primă etapă, Statele Unite au preferat să rămână în umbră, iar interesele lor au coincis cu cele ale partenerilor europeni într-o anumită măsură, atunci când Uniunea Europeană a dorit să semneze un acord cu Ucraina în condiții care erau, cred eu, defavorabile Kievului" a declarat preşedintele rus.

Potrivit președintelui rus, fostul guvern ucrainean a încercat să se opune, dar comunitatea occidentală a pus în aplicare un alt scenariu, incluzând o lovitură de stat anticonstituțională și uzurparea puterii prin forță, fără să-și facă griji cu privire la eventualele consecințe.

Vladimir Putin a subliniat că acum Statele Unite au devenit lider în rezolvarea crizei din Ucraina, iar acest lucru dovedește că ei au dezvoltat de la bun început acest proces: "Ei au fost din primele momente în spatele tuturor evenimentelor, diferenţa este că acum au trecut în poziţia de lideri".

Președintele rus a subliniat faptul că mulți cetățeni ucraineni nu sprijină acțiunile Occidentului și că opinia acestor persoane trebuie să fie luată în considerare.

Putin a declarat că autoritățile de la Kiev trebuie urgent să se angajeze într-un dialog cu toate forțele politice din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав