Cutremure stiri: 502

Orașele Ceadîr-Lunga și Kostroma se vor înfrăți

5 mai. 2014,, 18:35   Societate
4766 1
Foto: gagauzia.md
Primarul orașului Kostroma din Rusia, Iuri Jurin, a efectuat în zilele de odihnă trecute o vizită oficială la Comrat, unde a avut întrevederi cu bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, primarul orașului Ceadîr-Lunga, Gheorghe Ormanji și președintele raionului Ceadîr-Lunga, Serghei Buzadji. Vizita lui Iuri Jurin se încadrează în contextul semnării acrodului privind înfrățirea orașelor Ceadîr-Lunga și Kostroma, transmite NOI.md cu referire la site-ul oficial al bașcanului Găgăuziei.

În cadrul întrevederii Mihail Formuzal a menționat că conducerea autonomiei prețuiește relațiile de prietenie și cooperarea cu Kostroma și regiunea Kostroma, care se manifestă în diverse domenii, în special în învățămînt. Bașcanul și-a exprimat convingerea că înfrățirea celor două orașe va cunoaște un nivel nou de cooperare, care se va transforma într-o colaborare interregională.

La rîndul său, primarul orașului Kostroma a subliniat că între Găgăuzia și regiunea Kostroma există multe lucruri comune, iar prietenia între locuitorii celor două regiuni are rădăcini adînci.

Potrivit lui Jurin, între Găgăuzia și Kostroma există o mulțime de direcții pentru cooperare, inclusiv agricultura și afacerile. Primarul rus a atras atenție asupra activității în oraș a businessului mic și mijlociu, care se dezvoltă activ și în baza căruia au fost create 40% de locuri de muncă. Jurin a subliniat că această direcție, de asemenea, prezintă interes pentru cooperare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав