X 
Cutremure stiri: 505

Autoritățile americane au RĂSPUNS la declarațiile conciliante ale lui Putin cu privire la Ucraina

8 mai. 2014,, 09:25   Externe
7681 5
Foto : capital.ro
Administrația președintelui american examinează declarația făcută miercuri de președintele rus Vladimir Putin despre susținerea alegerilor prezidențiale din 25 mai în Ucraina ca "un pas util ", dar consideră că Moscova ar putea face mai mult pentru a dezamorsa tensiunile din țara vecină. Acest lucru a fost declarat de către purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA Jennifer Psaki, transmite ITAR –TASS.

"Am declarat în mod clar că propunerile de organizare a referendumurilor sînt ilegale, vrem să vedem mai mulți pași de la Vladimir Putin decît apelurile la transferul lor", - citează "Interfax".

Psaki a subliniat faptul că Washingtonul invită Moscova să "folosească influența sa pentru a asigura oportunitatea că toți ucrainenii" să participe la scrutinul prezidențial din 25 mai. Pînă acum, în opinia SUA, Rusia a încercat să "împiedice petrecerea alegerilor din Ucraina", a spus diplomatul.

Mai devreme miercuri, președintele rus Vladimir Putin, după întîlnirea cu președintele elvețian - Șeful OSCE, Didier Burkhalter s-a adresat protestatarilor din Ucraina cu un apel de a transfera referendumul programat pentru 11 mai privind autodeterminarea regiunilor de est ale țării. În plus, el a susținut pentru prima dată organizarea în Ucraina pe 25 mai a alegerilor prezidențiale anticipate, remarcînd că, în opinia sa, aceasta nu va rezolva toate problemele .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав