X 
Cutremure stiri: 505

Pe 9 mai poliția va activa în regim sporit

9 mai. 2014,, 09:00   Societate
4758 0
Foto : ipn.md
Pe 9 mai, de Ziua Victoriei, poliția municipală va activa în regim sporit. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției securitate publică din cadrul Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian. Un astfel de regim va fi introdus în legătură cu temerile care au apărut în societate despre unele posibile provocări în această zi.

„Poliția nu poate ignora astfel de informații, de aceea toate forțele de securitate sînt mobilizate în timpul evenimentelor programate la Chișinău și, dacă este necesar, în întreaga țară, pentru a asigura ordinea publică, respectarea legii și pentru a preveni situațiile care ar putea duce la incidente. Orice incident va fi înregistrat și documentat de către organele de drept, cu aducerea în fața justiției a celor care vor comite astfel de situații. În asigurarea ordinii publice va fi antrenat contingentul necesar de ofițeri de poliție, în funcție de numărul de participanți la acțiunile care vor avea loc pe tot parcursul zilei de 9 mai. În același timp, vor fi evaluate riscurile de apariție a conflictelor, în fiecare caz concret”, a relatat Marin Maxian.

Anterior, și prim-ministrul Iurie Leancă i-a avertizat pe potențialii provocatori despre faptul că vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor, dacă vor îndrăzni să tulbure ordinea publică pe 9 mai.

Pe 9 mai, în capitală se vor desfășura numeroase activități culturale. Unele dintre ele vor fi dedicate aniversării a 69-a a Victoriei asupra fascismului, altele – Zilei Europei, o sărbătoare relativ nouă pentru mulți locuitori ai Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав