Cutremure stiri: 505

Uniunea Europeană critică participarea președintelui rus la parada militară din Crimeea

10 mai. 2014,, 09:30   Externe
6532 12
Foto : agerpres.ro
Uniunea Europeană a criticat vineri participarea președintelui rus, Vladimir Putin, la parada militară în Crimeea, afirmînd că liderul de la Kremlin nu ar trebui să folosească aniversarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a etala recenta anexare a acestei regiuni la Rusia, relatează Reuters.

'Uniunea Europeană observă cu regret prezența președintelui Vladimir Putin la o paradă militară ... în Sevastopol, Crimeea', a declarat Maja Kocijancic, purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton.

'O zi importantă în istoria noastră comună, dedicată omagierii sacrificiilor enorme și memoriei a milioane de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial, nu ar fi trebuit să fie folosită pentru a da vizibilitate anexării ilegale a Crimeii' la Rusia, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri la Sevastopol, în Crimeea, pentru a sărbători Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. Este prima vizită a șefului statului rus în Crimeea după ce peninsula ucraineană a fost anexată de Rusia, anexare condamnată de Kiev și de Occident.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав