Cutremure stiri: 505

General: SUA a ÎNȘELAT EUROPA în problema Ucrainei

12 mai. 2014,, 01:54   Externe
13173 12
Foto: presstv.ir
Țările europene vor fi principalii perdanți de pe urma introducerii sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, în legătură cu criza din Ucraina, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Iranului, generalul Hassan Firouzabadi. Generalul a făcut această declarație comentînd eforturile SUA și ale statelor europene de a introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei, transmite agenția IRNA.

"Țările europene au fost înșelate de SUA, atît în ceea ce privește criza economică, cît și a Ucrainei" , - a declarat Firouzabadi. Criticînd statele europene pentru sprijinul politicii SUA în Ucraina, el a subliniat că aceasta i-ar putea costa scump.

Firouzabadi i-a îndemnat pe europeni să fie " vigilenți față de politica promovată de imperialism și capitalism, pentru că aceștia sacrifică susținătorii lor, reieșind din propriile lor interese".

Generalul a adăugat că statele europene nu ar trebui să pericliteze propriile interese politice și economice, aplicînd noi sancțiuni împotriva Rusiei. Firouzabadi a chemat mișcările pacifiste și activiștii să facă tot posibilul pentru a împiedica liderii UE să urmeze politica SUA.

De notat că politica Statelor Unite cu privire la criza ucraineană a stîrnit critici serioase în Iran. Anterior clericul iranian, ayatollahul Ahmad Jannati a declarat ca Statele Unite ar trebui să învețe o lecție din criza actuală din Ucraina și să oprească incitarea la revoluții în alte țări. De asemenea, el a subliniat că Ucraina este în pragul dezintegrării, în loc să fi trecut sub controlul total al Statelor Unite. La rîndul său, șeful interimar al rugăciunilor de vineri de la Universitatea din Teheran, ayatollahul Ahmad Khatami a dezaprobat implicarea SUA în treburile interne ale Ucrainei, spunând că aceasta a plasat țara la un pas de război. El a mai numit intervenția Statelor Unite în afacerile din Ucraina "un act de agresiune".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав