Cutremure stiri: 501

Doi foști polițiști au fost condamnați la doar 5 ani pentru atrocități

12 mai. 2014,, 12:47   Societate
4564 2
Foto: moldnews.md
Doi foşti colaboratori de poliţie din raionul Călăraşi, învinuiţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu, au fost condamnați la cinci ani de închisoare, relatează NOI.md cu referire la site-ul oficial al Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, în anul 2001 un inspector al secţiei poliţiei criminale şi unul al Secţiei ordine publică din Călăraşi, suspectînd o persoană din Nisporeni de comiterea unui furt de bani din casa unui locuitor din Călăraşi, s-au deplasat la domiciliul suspectului şi au efectuat ilegal o percheziţie. În lipsa dispoziţiei organului de urmărire penală şi acordului procurorului, poliţiştii au urcat suspectul cu forţa într-un microbuz cu scopul de a-l transporta la Inspectoratul de poliţie Călăraşi. În drum însă, aceştia au oprit într-o pădure, unde, urmărind scopul dobîndirii probelor de autoincriminare de la suspect, i-au aplicat multiple lovituri cu o ţeavă şi o bucată de lemn peste diferite regiuni ale corpului, i-au introdus un ac sub unghii şi i-au smuls cu un cleşte o unghie de la picior.

În 2012, Judecătoria Călăraşi a încetat procesul penal în privinţa inculpaţilor respectivi, din motivul încălcării de către organul de urmărire penală a unor drepturi ale inculpaţilor. Nefiind de acord cu decizia dată, procurorii au contestat-o şi recent, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău le-a aplicat inculpaţilor pedepse de cîte 5 ani de închisoare. De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă totală de 50 de mii de lei și au fost privați de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав