Cutremure stiri: 503

Putin a informat colegii europeni despre sistemul plăților în avans de livrări de gaze către Ucraina

17 mai. 2014,, 00:10   Externe
6659 9
Foto: polit.ru
Președintele FR Vladimir Putin a informat pe 15 mai un număr de parteneri străini că începînd cu 1 iunie, livrările de gaze ale Gazprom către Ucraina vor fi limitate în funcţie de plăţile realizate în avans, transmite "Interfax".

"Situaţia plăţilor pentru gazele ruseşti s-a înrăutăţit în această perioadă. Gazprom nu a primit nicio plată pentru gazul livrat către Ucraina, iar datoria totală a crescut de la 2,237 miliarde de dolari la 3,5 miliarde de dolari şi asta chiar şi în ciuda faptului că Ucraina a primit o primă tranşă din partea FMI în valoare de 3,2 miliarde de dolari. În aceste condiţii, compania rusească a emis o factură în avans pentru livrările către Ucraina, care este în perfectă concordanţă cu contractul, iar după data de 1 iunie livrările de gaze vor fi limitate de suma plătită în avans de către compania ucraneană", spune Vladimir Putin.

În mesaj Putin a subliniat că Rusia la începutul lunii trecute a făcut apel la partenerii europeni, oferind un plan de acțiune pentru a stabiliza economia ucraineană și pentru a asigura o aprovizionare stabilă și tranzitarea gazului rusesc. " "Din păcate trebuie să spunem că nu am primit nicio propunere concretă din partea partenerilor noştri privind modalitatea de stabilizare a situaţiei companiei din Ucraina astfel încât aceasta să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale şi să asigure tranzitul"”, mai spune Vladmir Putin, care mai spune că a fost forţat să ia această decizie", - declară președintele Federației Ruse.

Federaţia Rusă este încă deschisă pentru consultări şi pentru a colabora cu statele europene pentru normalizarea situaţiei. Sperăm ca şi Comisia Europeană să se implice mai activ în dialogul privind măsurile care trebuie luate şi soluţiile care ar ajuta la stabilizarea economiei din Ucraina, a mai spus Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав